FOTO: null

Svim zakupcima tezgi, koji imaju sklopljene ugovore sa bijeljinskom Zelenom pijacom, smanjena je cijena zakupa za 20 odsto za januar, zbog hladnoće i izuzetno niskih temperatura u ovom mjesecu, izjavio je za „Semberske novine“ rukovodilac Službe za organi

„U mjesecu januaru izdato je oko 70 stolova, uglavnom ljudima koji žive od Zelene pijace i kojima je svaki dinar u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji dragocjen. Zbog niskih temperatura i hladnoće, rijetki su bili i kupci, pa je i zarada bila manja. Zbog svega navedenog, riješili smo da za januar smanjimo cijenu tezgi za 20 odsto“, kaže Perić.

Prema njegovim riječima, radnici Zelene pijace uložili su maksimum napora kako bi omogućili zakupcima, ali i kupcima nesmetanu prodaju i kupovinu ali, napominje Perić, vrijeme u januaru je ipak uticalo na život na bijeljinskoj pijaci.

„Sasvim je razumljivo da oni koji su radili u januaru strahuju da zbog male potražnje neće uspjeti da zarade dovoljno. Zbog toga smo i riješili da im izađemo u susret. Već u februaru očekujemo veći broj prodavaca, ali i kupaca na Zelenoj pijaci“, kaže Danijel Perić.

Pijaca je, ističe Perić, uprkos postojanju velikih marketa, uspjela da zadrži svoje kupce jer, kako kaže, naši građani i dalje najviše vjeruju u kvalitet proizvoda na pijaci i prednost daju bogatoj ponudi koja ona ima.

Bijeljinska Zelena pijaca raspolaže sa oko 300 pijačnih stolova. Zakupnina se kreće od 90 do 400 konvertibilnih maraka, zavisno od mjesta gdje se sto nalazi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )