FOTO: InfoBijeljina.com

Ovogodišnja sezona na otvorenim bazenima Javne ustanove Banja Dvorovi trebalo bi da počne 1. juna, a cijena karte za odrasle biće veća za jednu konvertibilnu marku u odnosu na prethodnu godinu i iznosiće sedam KM, dok će dječija cjelodnevna karta koštati pet KM, rekao je za InfoBijeljinu direktor ove javne ustanove Milorad Zekić.

- Pritisnuti aktuelnom ekonomskom situacijom u svijetu i mi smo morali da korigujemo cijene, ali smo se trudili da to bude minimalno povećanje. Zadržali smo cijenu od pet KM za one posjetioce koji dođu na bazene nakon 15 časova, a osim cjelodnevnih ulaznica, građani će moći da kupe i sezonske karte. Njihova cijena će za odrasle iznositi 160 KM, za djecu 100 KM, a za penzionere 120 KM – naveo je Zekić.

 
On je istakao da rukovodstvo Banje Dvorovi očekuje ove sezone oko 70.000 posjetilaca na bazenima, kako iz Semberije, tako i iz regiona.
 
- Osim domaćih gostiju, često nas posjećuju kupači iz Srbije, iz Brčko distrikta, ali i iz daljih destinacija. Prošle godine smo otvorili sezonu 19. maja zbog visokih temperatura, ali ovogodišnje kiše nisu nam dozvolile da počnemo ranije – dodao je Zekić.

 
Poslovođa bazena Dragiša Đurić kaže da su radnici u značajnoj mjeri pripremili četiri bazena, a da će olimpijski biti otvoren polovinom juna.

 
- Trenutno završavamo farbanje bazena, slijedi pranje ležaljki, košenje trave... Sada imamo 11 aktivnih radnika. Priprema jednog bazena traje 10 do 15 dana, a samo farbanje četiri do pet sati i ono se vrši svake godine – pojasnio je Đurić.

 
Iz Javne ustanove Banja Dvorovi kažu da su potrebna velika sredstva za modernizaciju postojećih bazena, ugradnju posebnih prečišćivača i druge savremene tehnologije, za šta trenutno ne postoji novac, ali da će se osoblje zaposleno na bazenima uvijek truditi da pruži maksimalnu uslugu posjetiocima.

A.LJ.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 3 )