FOTO: N1

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo od ponedjeljka, 14. juna, stupaju u štrajk, primaće samo hitne slučajeve i neće biti vakcinacija, odlučeno je nakon niza sastanaka pregovaračkih timova Sindikata radnika u zdravstvu i Vlade Kantona na kojima nije postignut dogovor, kao i nakon protesta.

Predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Edo Selimić potvrdio je danas Srni da zdravstveni radnici stupaju u štrajk u punom kapacitetu, što je odluka Glavnog odbora Sindikata.

“Zdravstveni radnici stupaju u štrajk, a u ponedjeljak će zdravstvene ustanove raditi u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti Federacije BiH”, istakao je on.
 
S obzirom da je u toku masovna vakcinacija u sarajevskoj “Zetri”, Selimić je naveo da neće biti vakcinacije, samo revakcinacija.
 
“Članovi našeg Sindikata biće raspoređeni i u `Zetri`. Takođe, čekat će i hitne slučajeve, s obzirom da vakcinacija nije hitna, što znači da se neće ni odvijati”, rekao je on.
 
Radnici u zdravstvu juče su održali proteste ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, jer već treću godinu nije potpisan Granski kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva.
 
Oni su očekivali da će im se obratiti nadležni zvaničnici, ali to se nije desilo.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )