FOTO: null

Zbog većeg odrona, potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici M-16.2 Jablanica – Prozor.

Na većini putnih pravacasaobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u toku radovi.

Magla mjestimice vrlo gusta smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama puta uz riječne tokove i u kotlinama.

Na mjestima pod maglom putevi su vlažni.

Na dionicama puta gdje su u toku radovi saobraća se sporije, pa se vozačima skreće pažnja za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja.

Zbog radova u Mostaru (Donja Mahala), promet se od raskrsnice kod Franjevačke crkve do mosta Hasana Brkića odvija usporeno. Vozači se upozoravaju da poštuju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Zbog radova, obustavljen je promet za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (na dijelu od Zalika do Narodnog pozorišta). Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

Zbog izvođenja radova na dionici M-17 Zenica – Žepče u mjestu Želeća, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu kroz naselje Rakovica.

Zbog radova na M-17 u Zenici, saobraćaj se na petlji Blatuša odvija jednosmjerno, tako da je ulaz u Zenicu sa M-17 dozvoljen za sva vozila. Vozila koja izlaze iz Zenice preusmjeravaju se na petlju Radakovo, a teretna vozila preko 7,5 t nosivosti preusmjeravaju se na R-445 i petlju Lašva.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabrana je saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 t i čija dužina prelazu 8 metara.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )