FOTO: null

Izborna kampanje je u punom jeku. Od skupova, tribina, raznih obećanja, asfaltiranja i onih 20-ak metara puta (za šta se moglo izdvojiti iz džepa), ali i plakati, olovke… Sve vrvi…

Napomenućemo da su neka od obilježja predizborne kampanje i plakati, bilbordi političkih stranaka i pojedinih kandidata na izborima. Tako je i ovaj put. Gradovi su postali šareniji, ali ne zahvaljujući otvaranju nekog novog parka, dječijeg igrališta, sportskog centra, vrtića, nego zahvaljujući ogromnim količinama papira i boje utrošenih na, uglavnom veoma loše urađene plakate sa reklamnim porukama političkih stranaka koje učestvuju u izbornoj trci 02. oktobra.

A sad ono ključno prvenstveno za vozače: 

Kako vam je bilo da vozite na kružnim tokovima u petak, 02. septembra, pa subota, nedjelja,… I u nedogled? Vremenski u nedogled, a na kružnom toku isključivo plakat nekog kandidata… 

E uz tu sliku počela je izborna kampanja i u Bijeljini. Postavljeni na drvene stubice, na ravnoj površini smješkaju nam se lica raznih profila ljudi, i to sve dok pokušavamo da nazremo ima li neko da se u kružni tok uključi prije nas…

Pošto su postavljeni plakati na sredinu kružnog toka, najbolje bi bilo da vaš automobil ostavite po strani, ali i da se i vi sklonite, niste u centru pažnje. Pustite ljude da na kružnom toku prezentuju svoje stranačke programe.

O pješacima nećemo ni govoriti… Zar su svi oni bitni ovaj mjesec, ili bolje rečeno godinu…

Tako recimo u ulici Vuka Karadžića je nemoguće uočiti pješake koji prelaze ulicu od brojnih drvenih stubica koji su poredani na trotoaru. 

“Ovo je postalo katastrofa, uopšte nemam pregled kroz grad kad vozim, ne znam čija je ovo ideja, ali treba ukloniti ove plakate, pa zar zbog izbora da neko nastrada”, pita jedan naš sugrađanin, a drugi dodaje:

“Mislim da ima posebno mjesto za ove plakate, nije im nikako lokacija tamo gdje se trebaju posijati trava i cvijeće”.

Ko će sve to ukloniti?

Tokom izborne kampanje kandidati su, u najvećem broju slučajeva mladi stranački aktivisti, pored jasnih upozorenja, plakate postavili na stubove gradskog prevoza, javne rasvjete, ugostiteljske objekte... Na svakom plakatu uz fotografiju kandidata nezaobilazan je redni broj na glasačkom listiću čime je kandidat jasno preferirao svoj izbor u odnosu na političku stranku kojoj pripada. 

Da li će sa istom takvom lakoćom plakati biti uklonjeni nakon izbora, ostaje da se vidi. A najčešća praksa do sada bila je da istrunu ili da dočekaju nove izbore…

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )