FOTO: pixabay

Nekada je stvarno teško pronaći film koji će uspjeti da nas zainteresuje toliko da nećemo pomisliti na druge stvari, kao ni na drijemanje pred ekranom, čemu su mnogi ljudi skloni.

Postoje dvije vrste filmova: oni u kojima od samog početka znamo kakav kraj možemo da očekujemo i oni koji nas do samog kraja drže u neizvjesnosti.
 
Pogledajte listu od deset filmova, po izboru portala "Brajt Sajd", čiji će vam preokreti držati pažnju do samog kraja.
 
1. Supruga (The Wife)
 
Tokom 40 godina njihovog braka Džoan je žrtvovala sopstvene ambicije i podredila ih suprugovoj karijeri pisca, ali kada on osvoji Nobelovu nagradu za književnost, ona počinje da preispituje svoje životne odluke. Dok ona razmišlja o tome, život joj donosi još jedno neočekivano iznenađenje.
 
 
2. Bježi (Get Out)
 
Mladi fotograf Kris Vašington sa svojom djevojkom ide na izolovano imanje kako bi upoznao njenu porodicu, koja pripada društvenoj eliti. Kad bi znao zašto je zapravo pozvan, pobjegao bi glavom bez obzira.
 
 
3. Nestala (Gone Girl)
 
Sve je spremno za proslavu pete godišnjice braka Ejmi i Nika kad Ejmi iznenadno nestane. U kući su vidljivi tragovi borbe, a Nick pronalazi još neke tragove koji mu govore kako se Ejmi njime poigravala. Hoće li mu ti tragovi pomoći da je pronađe?
 
 
4. Skriveno lice (La Cara Oculta)
 
Konobarica Fabiana upoznaje mladog dirigenta Adriana i sa njim započinje vezu. Sve se čini idealnim dok ona ne sazna da policija istražuje misteriozni nestanak njegove bivše djevoijke. Osim toga, Fabiana počinje da primjećuje da se u Adrianovoj kući događa nešto jako čudno.
 
 
5. Hold the Dark (Drži mrak)
 
Nakon smrti troje djece za koju se sumnja da su ih ubili vukovi, pisca Rasela Korea angažuju roditelji nestalog šestogodišnjeg dječaka kako bi pronašli svog sina u divljini Aljaske. Rasel pristaje na to, ali zbog svoje odluke će bro da zažali.
 
 
6. Damsel
 
Hrabri i romantični Samuel Alabaster namjerava da se oženi lijepom Penelope, djevojkom sa Divljeg zapada. Komponuje joj pjesme, namjerava da joj pokloni ponija za vjenčanje, a čak je izabrao i vjenčani prsten u obliku srca. Samuel unajmljuje Henrija, propovjednika, da vodi ceremoniju vjenčanja, ali postoji jedan mali problem - Penelope je oteo negativac. Samuel sada mora da spasi svoju mladu.
 
 
7. Ritam ludila (Whiplash)
 
Andrej se upisuje u muzičku školu kako bi ostvario svoj životni san da postane bubnjar. Nakon nekog vremena primijeti ga Terens Fletčer, učitelj koji ga nekonvencionalnim metodama podiže na sasvim drugi nivo. Pod nadzorom ovog mentora Andrej počinje da sanja još veće snove - sada želi da postane izvrstan bubnjar koji će ostaviti trag u istoriji muzike. Na kraju ta želja preraste u opsesiju koja izbacuje prijateljstvo i ljubav iz Andrejevog života.
 
 
8. Sluškinja (The Handmaiden)
 
Radnja se odvija u Koreji koju su okupirali Japanci. Prevarant nadimka Grof Fujivara nudi Sook-hee, siromašnoj djevojci, priliku da učestvuje u prevari, obećavajući joj solidan prihod. On očekuje da će šarmirati Hideko, bogatu Japanku, i zajedno s njom otići u Japan, oženiti je, proglasiti ludom, odvesti u ludnicu i uzeti joj sav novac. Sook-hee treba da mu pomogne tako što će postati Hidekina sluga, što je i učinila. Ali odjednom, grofov savršeni plan je ugrožen.
 
 
9. Parazit (Parasite)
 
Prodica Kim ima jako težak život. Moraju da žive u vlažnom, prljavom podrumu, kradu internet od komšija i rade privremene poslove sa nepunim radnim vremenom. Međutim, njihov sin dobije priliku da radi kod bogate porodice Park. Lažirao je diplomu o visokom obrazovanju i otišao u luksuznu vilu, gdje ostavlja dobar utisak na gospođu Park. On odmah smisli neobičan plan za zapošljavanje svoje sestre.
 
 
10. Nikom ni riječ (Tell No One)
 
Supruga Aleksandra Beka bila je žrtva serijskog ubice prije osam godina. Alex nije mogao da preboli njen gubitak i potpuno se posvetio svom poslu, u kojem je pronašao jedini smisao. Situacija se zakomplikuje kada Aleks dobije informaciju da je njegova supruga vjerovatno živa i da je u opasnosti, baš kao i on.
 
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )