FOTO: blic.rs

42-godišnji Subhash Yadav iz indijske države Utar Pradeš umro je pokušavajući da pojede 50 kuvanih jaja odjednom tj. jedno za drugim, kao dio opklade koju je napravio sa prijateljem.

U ponedjeljak, 3. novembra, Subhash Yadav (42) i njegov prijatelj Yadav sjedili i jeli su hranu na pijaci Bibiganj u okrugu Jaunpur.

U jednom trenutku, njih dvojica su se počeli svađati da bi se na kraju Yadav kladio sa svojim prijateljem u 2.000 rupija (oko 28 dolara) da može pojesti 50 kuvanih jaja.

Njegov prijatelj je prihvatio opkladu pa su kupili 50 jaja od prodavca. Yadav je krenuo da ih jede jedno po jedno. Sve je bilo u najboljem redu sve dok nije ubacio 42. jaje u usta i iznenada pao u nesvjest.

Zabrinuti mještani požurili su da ga hitno prebace u okružnu bolnicu, ali uprkos najboljim naporima ljekara da ga vrate, nikad se nije osvijestio i na kraju je proglašen mrtav. Ljekari su objavili nakon autopsije tačan uzrok smrti, prejedanje.

Podsjećajući na čuvenu scenu jedenja jaja iz holivudskog klasika "Cool Hand Luke" iz 1967. u ulozi Paula Nevmana, ekstremno jedenje je mnogo opasnije nego što većina ljudi shvata.

Na primjer 1.3 kilograma, jaja(prosječno jaje teži od 50-60gr) čine mnogo veću zapreminu nego što ih prosječan ljudski stomak(želudac) može podnijeti bez ozbiljnih zdravstvenih posljedica.

Čak su i profesionalni takmičari koji su se takmičili u jedenju jaja su imali zdravstvenih problema prilikom jedenja i nakon što su pojeli veću količinu jaja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )