FOTO: srpskainfo.com

Sarajevska advokatica Senka Nožica najavila je tužbu protiv ministra bezbjednosti BiH, Nenada Nešića koji je sinoć za pojedine federalne medije izjavio da ju je SIPA uhapsila.

Podsjećamo, Nešić je to sinoć potvrdio za jedan sarajevski portal nakon što je SIPA u poslijepodnevnim časovima privela predsjednika Suda BiH, Ranka Debeveca i bivšeg direktora OBA Osmana Mehmedagića Osmicu.
 
– Niko od njih nije uhapšen, nego priveden. To je velika razlika. Ne bih davala izjave o događajima u toku. Samo hoću da kažem da je ministar Nenad Nešić rekao da sam i ja privedena – istakla je Nožica za pojedine federalne medije.
 
Dodala je da to “predstavlja neosnovanu insinuaciju za koju cijelo jutro daje izjave za medije”.
 
Nožica kaže da nakon lažne vijesti da je privedena nije mogla zaspati cijelu noć, što od uznemirenosti, što od poziva kolegica i kolega advokata.

Ona ističe da je od ponoći počela dobijati telefonske pozive od prijatelja kojima je morala objašnjavati da nije uhapšena.
 
– Zvali su me kolegice i kolege sa svih strana BiH. Kada to kažem mislim i na moje saradnike iz Republike Srpske. Pitaju me da li je to istina. Uznemirena sam bila, dugo nisam mogla zaspati… – dodala je Nožica.
 
Istakla je da će Nešić, vjerovatno na sudu, kada ga tuži za klevetu, objasniti “odakle mu ta izmišljena i zlonamjerna informacija”.
 
– Informacija koja je nanijela štetu mom ugledu. Sinoć uopšte nisam bila u prostorijama SIPA, bila sam kod kuće. Imam privatno informacije da je advokatica Vasvija Vidović privedena, ali službeno ništa ne znam – rekla je Nožica.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )