FOTO: null

U Udruženju osiguravajućih društava Republike Srpske podjeljenja su mišljenja o tome da li osiguravajuće kuće ponovo nelegalno daju popuste na osiguranja od autoodgovornosti. Da nešto ne štima potvrđuje i informacija da je za petak zakazan sastanak direktora svih osiguravajućih kuća, a tema su upravo popusti.

Predsjednik Izvršnog odbora Udruženja osiguravajućih društava RS Milenko Mišanović rekao je da je na današnjem sastanku u Banjaluci sa predstavnicima Agencije za osiguranje RS nije utvrđeno da se daju popusti na osiguranja od autoodgovornosti.

„Dogovoreno je da se pojačaju mjere nadzora i da se sastanu direktori kako bi još više uredili tržište osiguranja. Stanje je na zadovoljavajućem nivou, ali naravno uvijek može bolje. Agencija će, kao i do sada, pojačati mjere nadzora sa članovima Izvršnog odbora“, kazao je Mišanović.

Dodao je da svaki mjesec razmatraju ostvarenje premija, ali da samo postoji naznaka da određena društva ne poštuju u cjelosti sve. On nije želio da govori kod kojih osiguravajućih kuća je primjećeno nepoštovanje propisa i davanje popusta.

„To nije ništa zabrinjavajuće, nad tim društvima će se pojačati kontrola. Nisu tačne pretpostavke da većina daje popuste. Skrenućemo pažnju direktorima na značaj poštovanja Smjernica Agencije. Ništa nije alarmantno“, rekao je Mišanović.

S druge strane, član Izvršnog odbora Udruženja osiguravajućih društava Srđan Šuput ostaje pri ranijim tvrdnjama da većina osiguravajućih kuća daje popuste, o čemu je CAPITAL pisao.

Prema njegovim riječima popusti zavise od regije do regije i iznose od pet do 30 odsto. Kao dokaz za svoje tvrdnje navodi i činjenicu da je zakazan sastanak sa svim direktorima osiguravajućih kuća upravo o ovom problemu.

Iz Agencije za osiguranje RS prošle sedmice su rekli da nije tačno da većina osiguravajućih društava daje popuste na osiguranje od autoodgovornosti, dodajući da oni svakodnevno vrše kontrole.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )