FOTO: null

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina u prvoj polovini godine izrečeno je 3.839 prekršajnih naloga zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa, što je 20 odsto ukupno izrečenih naloga.

Na području ovog centra od ponedjeljka, 18. jula, sprovodiće se republička akcija "Pojas" s akcentom na upotrebu bezbjednosnog pojasa i sjedalica za djecu u vozilu, koja će trajati do 12. avgusta, potvrđeno je iz CJB-a. 

Policija podsjeća da su vozači, suvozači i putnici u vozilu obavezni da koriste bezbjednosni pojas, a djeca do pet godina na zadnjem sjedištu moraju da budu u sigurnosnoj sjedalici. 

Djeca do dvije godine smiju se prevoziti i na prednjem sjedištu u sigurnosnoj sjedalici koja je okrenuta u kontra smjeru od smjera kretanja vozila, u kojem su isključeni vazdušni jastuci na mjestu suvozača. 

Na prednjem sjedištu ne smiju se voziti djeca do 12 godina, a djeca od pet do 12 godina na zadnjem sjedištu treba da koriste bezbjednosni pojas.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )