FOTO: ilustracija

Oko 50 domaćinstava u Gornjem Priboju kod Lopara ugroženo je nakon pojave klizišta koje je, usljed obilnih kiša i snijega, odnijelo 50 metara puta, rečeno je Srni u opštini Lopare.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić rekao je da je ova opština privremeno obezbijedila prohodnost puta, da bi mještani mogli prilaziti kućama. 

"Za trajno rješenje potrebno je izdvojiti znatna sredstva, a za sanaciju ovog klizišta urađen je eleborat i na osnovu toga ćemo se obratiti Vladi Republike Srpske", dodao je Savić. 

On je naveo da u drugim dijelovima opštine nema većih problema i da se stalno prati situacija. 

Savić je podsjetio da su klizišta 2014. godine nanijela štetu od 21 milion KM domaćinstvima, privrednim objektima i infrastrukturi. 

Stradalo je više od 400 kuća, a oštećeno je 58 kilometara lokalnih puteva, 31 kilometar vodovoda i 22 mosta. 

Savić je rekao da je do sada u Loparama izgrađen 71 stambeni objekat porodicama koje su ostale bez kuća u klizištima tokom 2014. godine. 

"U toku ove godine počinje gradnja i za preostalih 29 objekata i time ćemo imati 100 novoizgrađenih stambenih objekata u periodu od 2014. do 2019. godine", naveo je Savić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )