FOTO: null

Zbog blokade na Batrovcima velike gužve na graničnom prelazu Rača. Kilometarske kolone šlepera stvorile su se iz pravca Srbije. Zato bar putnički saobraćaj funkcioniše bez zastoja.

Na srpskoj strani granice kolone kamiona su duge oko četiri kilometra i protežu se sve do sela Bosut na području Sremske Mitrovice. Kamioni se propuštaju veoma sporo, pa mnogi vozači čekaju više od 24 časa.

Posebno oni koji dolaze su presumjereni sa graničnog prelaza Batrovci-Bajakovo.

Strpljenja kod vozača kamiona je sve manje. Sa isporukom robe odavno kasne.

„Četrdeset jedan sat na Batrovcima sam proveo. Jutros došao ovdje. Evo, za tri i po sata sam 300 metara prešao. U ponedeljak sam pošao za Englesku. Stići ću možda u ponedeljak tamo, a trebao sam da stignem u petak, kaže Goran Jovanović, vozač kamiona.

„Ako imaš 50, 100 evra da daš, onda ćeš proći. Odmah ti obezbijedi milicija tamo prolaz. Mjesto i odmah te sprovedu. Čemu pričati?“, tvrdi Milan Šokčić, vozač kamiona

Za mještane Sremske Rače kolone teretnjaka nisu neobična pojava. Često vozačima i pomognu, jer traže vodu da se osvježe.

Situacija je povoljnija za one koji ulaze u Srbiju iz Republike Srpske. Prebukiran je carinski terminal na tamošnjem dijelu graničnog prelaza Rača, jer nema dovoljno mjesta za sve kamione koji dolaze iz pravca Srbije. Kako ATV saznaje i poslovi špeditera idu sporo, jer nemaju dovoljno garancija za sav teret koji se ovih dana prevozi preko Rače.

Gužve su se stvorile i šezdeset kilometara dalje, na granici sa Hrvatskom. Zbog radova na hrvatskoj strani danas je, na kratko, bio zatvoren granični prelaz Brčko –Gunja, nakon čega je ponovo otvoren za saobraćaj.

Kolone kamiona su se stvorile iz oba prvaca na graničnom prelazu Brčko-Gunja. Kamioni se propuštaju naizmjenično, u prosjeku na svakih sat vremena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )