FOTO: null

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Zdravlje “ iz Bijeljine, organizovalo je završnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi kojoj su se odazvala 82 člana.

Ovo je jedna od četiri velike akcije  koje Društvo rganizuje tokom godine. Prema riječima predsjednika DDDK „Zdravlje“, Vlade Simića u organizovanim akcijama tokom  godine društvo prikupi oko 400 doza krvi, koje se koriste za potrebe Službe transfuzijske medicine u Bijeljini, kao i za potrebe pacijenata sa regije Bijeljina koji se liječe u kliničkim centrima izvan Semberije.

"Zadovoljstvo mi je što mogu istaći da se u rad ovog Društva uključuje sve veći broj  ljudi, a posebno  mladih koji zbog smjene generacija treba da nastave rad", rekao je Simić.

Stanislav Petrović iz Bijeljine, duže od 20 godina je dobrovoljni davalac krvi. Kako ističe odaziva se na svaku organizovanu akciju, ali i pojedinačni poziv za pomoć, jer je radostan ako je u mogućnosti da nekome pomogne, a možda i spasi život.

Svaka pojedinačna, a posebno organizovana akcija dobrovoljnog davalaštva krvi je od posebne važnosti za Transfuzijsku medicinu.

Prema riječima Dr Žarka Markovića, tokom godine u ovu službu javilo se oko 5000 lica sa željom da daruju krv, a uzeto je oko 4300  jedinica krvi.

DDDK „Zdravlje“ , trenutno broji oko 700 članova, a postoji od 1992. godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )