FOTO: null

U Muzeju Semberije večeras je završena Peta smotra arheološkog filma tokom koje je publika imala priliku da vidi četiri filma iz NJemačke, tri ostvarenja autora iz Italije i jedan arheološki film iz Poljske.

Filmovi su emitovani svake srijede u februaru od 18.00 časova u prostorijama Muzeja Semberije, a ulaz za posjetioce bio je slobodan. 

Smotra arheološkog filma organizuje se u saradnji sa Narodnim muzejom u Beogradu. 

Iz Muzeja Semberije ističu da se prikazani filmovi odlikuju visokim naučnim kvalitetom i atraktivnim pristupom u interpretaciji kulturne baštine, te omogućavaju ne samo stručnjacima već svima koje privlače stare civilizacije da se upoznaju sa značajnim i dragocjenim spomenicima svjetske baštine. 

Smotru arheološkog filma je 4. februara otvario film "Ostrvo vladara" koji govori o misterioznom ostrvu Lednicki u centralnoj Poljskoj. 

Ovogodišnja manifestacija završena je projekcijom italijanskog arheološkog filma "Noćne vizije ostataka Pompeja" o neobičnoj i atraktivnoj posjeti ostacima Pompeja i rekonstrukciji svakodnevnog života njenih stanovnika uoči fatalne erupcije vulkana. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )