FOTO: null

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić i predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić posjetili su danas JUOŠ "Aleksa Šantić " u Ugljevičkoj Obriježi, za čiju su rekonstrukciju iz opštinskog budžeta u ovoj godini izdvojena značajna novčana sreds

Načelnik Perić je rekao da su za izmjenu stolarije i  poda, kao i pomoć za nabavku peći na čvrsta goriva izdvojena  sredstva iz opštinskog budžeta u iznosu od 25.000 KM.

Predsjednik Skupštine Opštine Ugljevik Đoko Simić, naglasio je da Opština pomaže obnovu i Centralne škole u Ugljeviku, čiju rekonstrukciju  finansira zajedno sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske.

Sreten Lukić, direktor OŠ "Aleksa Šantić",  kaže da ova Područna škola ima 51 učenika, raspoređenih u 3 čista i jedno kombinovano odjeljenje i da spada u red najbrojnijih područnih škola na ugljevičkoj opštini. Završetkom radova na njenoj  rekonstrukciji postala je ujedno i najljepša područna škola. 

Kao odbornik sela Ugljevičke Obriježi, predložio sam SO Ugljevik rekonstrukciju škole početkom ove godine, i evo ovih dana na zadovoljstvo svih nas, radovi su završeni.Nadamo se da će se na ovaj način nastaviti trend brojnosti učenika i da će mještani ovog sela biti zadovoljni  uslovima u kojima sada njihovi mališani pohađaju nastavu. Nećemo se zaustaviti na ovome, pisaćemo projekte i pokušati obezbijediti sredstva za dodatne aktivnosti,  kao što je dječiji park sa igraonicom i slično, kaže za InfoBijeljina Milorad Jovičić, odbornik SO Ugljevik.

"Škola je dobila mnogo bolje uslove za rad, posebno učionice će biti toplije jer je zamijenjena vanjska i unutrašnja stolarija i podovi, uređeni zidovi, a zahvaljući poslaniku Miloradu Jovičiću, ugljevičkoj firmi  “Profimont”, privatnim  firmama “Agrokop” i “Tim-Petrol” iz Ugljevičke Obriježi, kao i stolaru Petru Mihajloviću iz Ugljevičke Obriježi  i  dio školskog namještaja zamijenjen je  novim" rekli su zaposleni u ovoj područnoj školi koji su izrazili zahvalnost pomenutim donatorima.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )