FOTO: null

UGLJEVIK - Milan Lazić iz Srbije laureat je cjelokupnog takmičenja Desetog međunarodnog festivala "Dani harmonike" u Ugljeviku koji je ove godine okupio više od 400 takmičara iz 17 zemalja.

"Veliki je uspeh doći na ovakvo takmičenje i biti nagrađen od žirija u kojem su najeminentija imena u svetu iz oblasti harmonike", rekao je Lazić, koji je učenik Muzičke škole "Kosta Manojlović" iz Smedereva. 

Najmlađi takmičar jubilarnog festivala je šestogodišnji Milan NJegić iz Bijeljine, a najuspješniji nastavnik Gvozden Eraković iz Srbije. 

Organizator festivala Slaviša Perić rekao je novinarima da je u takmičarskom dijelu bilo mnogo veoma talentovanih izvođača, a međunarodni žiri dodijelio je 18 nagrada. 

Među nagrađenima su takmičari iz Srbije, Švedske, Bugarske i Austrije. 

Završne večeri takmičarskog dijela festivala u Centru za kulturu "Filip Višnjić" u Ugljeviku sinoć je održan koncert slavnog umjetnika iz Rusije Jurija Šiškina. 

Pobjednici "Dana harmonike" nastupiće večeras u Centru za kulturu "Semberija“ u Bijeljini na gala koncertu umjetnika Viktora Romanka iz Rusije i Vladimira Murze iz Ukrajine. 

Ovogodišnji festival biće zatvoren naredne večeri koncertom Vladimira Murze i laureta "Dana harmonike" u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije "Gvarnerius" u Beogradu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )