FOTO: null

Osmi međunarodni festival folklora u Ugljeviku, na kojem su se predstavili ansambli iz Ukrajine, Grčke, Crne Gore i Srbije, završen je večerašnjim koncertom na platou ispred Centra za kulturu.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić istakao je da je ovaj festival prerastao u tradiciju i da KUD "Rudar" na najbolji način predstavlja Ugljevik i Republiku Srpsku. 

"Naš folklorni ansambl je proslavio ovaj kraj, prikazao tradiciju i kulturu našeg kraja širom Evrope i upravo zahvaljujući njima imamo priliku da svake godine ugostimo ansamble iz evropskih zemalja i da vidimo tradiciju, kulturu i običaje drugih naroda", rekao je Simić novinarima. 

Tokom festivala, za tri dana, ugljevičkoj publici su se predstavili KUD "Kostolac" Kostolac, KUD "Karadžić" Loznica i KUD "Šumadija" Vlaška iz Srbije, KUD "Piva" Plužine iz Crne Gore, Ansambl "Ivan Senjuk", Ukrajina i Ansambl "Politistikos silogos elaiona" iz Grčke, te domaćin KUD "Rudar", odnosno ukupno 14 ansambala sa oko 450 učesnika. 

Predsjednik KUD-a "Rudar" Milan Lazić zahvalio je gostima na učešću i napomenuo da festival iz godine u godinu okuplja brojne goste iz Evrope. 

"KUD `Rudar` ima osam ansambala, 350 članova i ponos je Ugljevika", rekao je Lazić. 

Koreograf KUD-a "Piva" iz Plužina Ranko Mićanović rekao je da je ovo kulturno-umjetničko društvo drugi put učesnik festivala, igra tradicionalni izvorni folklor Pive i Stare Hercegovine, a večeras su nastupili sa koreografijom "Pivsko sijelo". 

On je istakao da su sa radošću ponovo u Ugljeviku. 

KUD "Rudar" organizator je ove manifestacije uz pomoć Folklornog društva "Šumadija" iz Vlaške i "Abrašević" iz Šapca. 

Generalni pokrovotelj ove kulturno-umjetničke manifestacije je opština Ugljevik.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )