FOTO: null

U Ugljeviku je juče završen tradicionalni Festival šljive i voćnih rakija. Pobjednik Četvrtog festivala šljive i voćnih rakija je Rajko Stanković iz Gornjeg Zabrđa, u ugljevičkoj opštini, čija je rakija šljivovica proglašena za najbolju među ukupno 74 uzo

Festival koji je trajao dva dana okupio je 38 izlagača voćnih rakija iz Republike Srpske i zemalja okruženja. Žiri za procjenu kvaliteta rakija imao je težak zadatak da na osnovu preko 70 dostavljenih uzoraka izabere one najbolje. 

Za najbolju rakiju šljivovicu proglašena je rakija Rajka Stankovića iz Gornjeg Zabrđa, koja datira iz 1991. i sadrži 45 % alkohola.Među pravnim licima u kategoriji za najbolju rakiju šljivovicu proglašena je rakija proizvođača “RB global” iz Srbije, a grožđana rakija istog proizvođača proglašena je najboljom u kategoriji ostalih voćnih rakija.Rakija kruškovača Miladina Miloševića iz Tutnjevca proglašena je najboljom u kategoriji ostalih voćnih rakija fizičkih lica.

Završni festivalski dan je bio sadržajan, počevši od izložbe meda i pčelarskih proizvoda, nadmetanja u zdravicama do proglašenja najkvalitetnijih rakija i najbolje uređenog štanda  na festivalu, uz bogat  kulturno – umjetnički program.

Nagrade i priznanja učesnicima i nagrađenima uručio je predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić, koji je svečano zatvorio Četvrti festival šljive i voćnih rakija u Ugljeviku. Ovaj festival prerastao je u tradiciju, a opština Ugljevik će i u narednom periodu stimulisati poljoprivrednike i prerađivačke kapacitete, rekao je Simić.

Piše : Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )