FOTO: null

Prvi Internacionalni festival muzike „Primavera“ u Bijeljini završen je koncertom učenika pobjednika u Etno-selu „Stanišići“.

Prva "Primavera" okupila je 300 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Federacije BiH i Republike Srpske. 

Tijana Dragojlović je u ime organizatora festivala izjavila Srni da su zadovoljni odzivom i kvalitetom takmičara. 

Učenici iz 45 osnovnih i srednjih muzičkih škola takmičili su se u šest kategorija - klavir, klavirski duo, harmonika, gitara, violina i solo pjevanje. 

Dragojlovićeva kaže da je najveći odziv bio u disciplini solo klavir, gdje se takmičilo 60 učesnika, a u ovoj kategoriji dodijeljene su i četiri specijalne nagrade. 

"Djeca su izuzetno talentovana i neka od njih već u prvom i drugom razredu osnovne muzičke škole sviraju i zvuče kao da su u završnim razredima", ocijenila je Dragojlovićeva. 

Pobjednici festivala "Primavera" prema godištima i kategorijama nagrađeni su diplomama, a osvajači prvih mjesta dobili su i medalje. 

Festival, koji je trajao od 25. do 27. marta, organizovali su udruženje "Muzički umjetnici Semberije" i Muzička škola "Stevan Stojanović Mokranjac" iz Bijeljine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )