FOTO: null

Koncertom na Gradskom trgu, nakon svečanog defilea svih učesnika, završen je 7. Međunarodni festival folklora u Ugljeviku.

7. Međunarodni festival folklora u Ugljeviku okupio je  ansamble iz Poljske, Slovačke, Slovenije, Mađarske, Srbije i Republike Srpske.

Pozdravnim govorom načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić obratio se učesnicima, gostima i publici ukazujući na značaj festivala, koji je  proistekao iz potrebe da se njeguje kultura, tradicija srpskih običaja i međukulturna saradnja. sa drugim narodima.

"Organizacijom festivala Ugljevik je pokazao svoju otvorenost za međukulturnu saradnju, a naši građani na ovaj način imaju priliku da vide običaje i tradiciju evropskih naroda", istakao je načelnik opštine Ugljevik  Vasilije Perić.

Načelnik Perić  je uputio riječi zahvalnosti gostima Festivala koji na najbolji mogući način reprezentuju Ugljevik širom Evrope i svijeta.

Pokrovitelj i ovogodišnjeg Međunarodnog festivala u Ugljeviku bila je opština Ugljevik.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )