FOTO: InfoBijeljina

BEOGRAD - Ambasador Egipta Amr Alguvejli uručio je "Otvorenu knjigu" otpravnici poslova ambasade Rumunije u Srbiji Irini Elen Niti, čime se završava 64. Međunarodni beogradski sajam.

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl zahvalio je ambasadoru Egipta na izvrsnom predstavljanju kulture i književnosti njihove zemlje, te istakao da isto očekuje i od Rumunije, počasnog gosta Sajma knjiga, objavljeno je na sajtu Beogradskog sajma knjiga.

Nita je zahvalila za veliko povjerenje da njena zemlja bude počasni gost na sljedećem, 65. izdanju Sajma knjiga u Beogradu, te poručila kako su spremni da odgovore na interesovanje za rumunsku književnost u Srbiji.

"Učešće Rumunije naredne godine na Sajmu knjiga u Beogradu predstavlja uvod u saradnju Temišvara i Novog Sada koji je prestonica kulture 2021. godine", rekla je ona.

Prema njenim riječima, učešće Rumunije na Sajmu knjiga je potvrda bliskih literalnih veza između Rumunije i Srbije.

Egipatski ambasador zahvalio je svima koji su doprinijeli održavanju Sajma, te istakao da su plodovi 111 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije sakupljeni na beogradskom Sajmu, dok su začeci dugotrajnog prijateljstva usađeni u dušama posjetilaca.

Generalni direktor Beogradskog sajma Danka Selić rekla je da je ukupan broj učesnika, koji obuhvata direktne i indirektne izlagače, 991 što je malo više od prošle uspješne godine.

"Od toga je 490 direktnih izlagača, izlagači i suizlagači, i to 400 domaćih i 90 inostranih direktnih izlagača", navela je Selićeva.

Ona je istakla da još nema tačnih podataka o broju posjetilaca, ali je jučerašnji dan istakla kao najposećeniji u istoriji Beogradskog sajma knjiga.

"Halama Beogradskog sajma prošlo je nešto više od 40 hiljada ljudi", naglasila je Selić.

Međunarodni sajam knjiga u Beogradu otvoren je 20. oktobra. Održan je pod sloganom "Pismo=glava". Zemlja počasni gost bila je Egipat.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )