FOTO: null

Članovi Udruženja književnika Republike Srpske iz podružnice u Bijeljini predstavili su večeras svoj rad domaćoj publici na književnoj večeri pod nazivom ,,Zavičajni pisci svom gradu,,

Domaćin književne večeri koja je održana u prepunoj sali Narodne biblioteke "Filip Višnjić" bila je LJiljana Lukić, koja je najavila da priprema izlazak tri nova romana. 

"Mi pišemo i stvaramo, objavljujemo knjige i sarađujemo u časopisima širom svijeta, imamo odličnu saradnju sa srpskom dijasporom, ali želimo da taj svoj rad češće i ovako u ličnom kontaktu predstavimo publici za koju svi stvaramo", rekla je Lukićeva. 

Predsjednik bijeljinske podružnice Jelina Đurković izjavila je novinarima da je na prostorima Semberije, Majevice, Birča i Posavine aktivno 10 članova Udruženja književnika Republike Srpske. 

Prema njenim riječima, iza njih su desetine objavljenih knjiga i bezbroj tekstova objavljenih u časopisima širom svijeta, a samo u prošloj godini objavljeno je pet novih naslova. 

"Tu smo, živi i zdravi, i radimo, to je poruka koju na svaki način šaljemo svojom poezijom i prozom, svojim stvaralaštvom", istakla je Đurkovićeva. 

Pisac Zdravko Zgonjanin nazvao je večerašnje druženje sa publikom književnom svetkovinom, prilikom da se zavičajni pisci okupe, druže i predstave svoj rad domaćoj publici i medijima. 

On je rekao novinarima da pisci Srpske koji žive i stvaraju u Bijeljini još u svom gradu nemaju prostoriju za rad, kao ni finansijsku podršku, što svakako priželjkuju i očekuju da će biti ostvareno tokom godine. 

Prema Zgonjaninovim riječima, Semberija je rasadnik dobrih pisaca i mnogo ih je koji stvaraju i objavljuju na ovim prostorima, zbog čega očekuje da će se bijeljinski krug pisaca uskoro i proširiti. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )