FOTO: null

Večeras je u Centru za kulturu u Ugljeviku, u izložbenom prostoru Likovne galerije, zatvorena Druga likovna kolonija.

Koloniju je svečano zatvorio  načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je u obraćanju prisutnim istakao značaj Likovne kolonije za Ugljevik zahvalivši se pri tome Misijskom odboru Eparhije zvorničko-tuzlanske koji je i ove godine potpomogao organizaciji ovog kulturnog dešavanja u Ugljeviku.

Načelnik opštine Ugljevik je istakao da je Likovna kolonija veoma značajan događaj za Ugljevik. “ Drina  je samo administrativna granica naših naroda, ali ne i granica kulture“ , poručio je načelnik Perić i obećao da će Opština Ugljevik istrajati  da i narednih godina podrži ovaj kulturni događaj.

Direktor Centra za kulturu Predrag Vujević,  istakao je da je ove godine u koloniji učestvovalo 15 umetnika iz Srbije i Republike Srpske, kao i  40 polaznika male škole slikanja koje je obuhvatilo djecu predškolskog i školskog uzrasta.

Koordinator ovogodišnje Likovne kolonije u Ugljeviku, Marija Ristić umjetnica iz Beograda, ukratko je prenijela svoje utiske  o tome kako je tekla likovna kolonija podsjetivši da je idejni tvorac likovnih kolonija  negovo Preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski  gospodin Hrizostom.

Najmlađim učesnicima škole slikanja koja je, po prvi put,  organizovana u sklopu Likovne kolonije  za djecu, dodijeljena su prigodna priznanja.

Izložba umjetničkih djela ovogodišnje Druge likovne kolonije,  narednih dana, biti će za sve posjetioce otvorena  u ugljevičkom Centru za  kulturu.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )