FOTO: pixabay

Prije nego što stavite mobilni telefon na punjenje, bilo bi dobro da skinete masku.

Većina pametnih telefona se napajaju litijum-jonskim baterijama i one će se vremenom pogoršavati bez obzira na to kako punite telefon. Baterije vremenom degradiraju, ali postoje stvari koje možete učiniti da im produžite životni vijek.
 
Naime, ako svoj mobilni telefon punite predugo ili ga pustite da se isprazni do kraja pa ga tek onda stavite na punjač, to će skratiti vijek baterije vašeg pametnog telefona. Ali jedan od najefikasnijih načina da se uništi baterija je pregrijavanje.
 
Na Eplovoj stranici za podršku upozoravaju da “upotreba iOS ili iPadOS uređaja u veoma vrućim uslovima može trajno smanjiti trajanje baterije”. Dakle, ne ostavljajte svoj mobilni telefon u parkiranom automobilu kada su temperature visoke, piše Avaz.
 
Epl navodi da je poželjna temperatura okoline za rad uređaja između 0º i 35ºC, dok uslovi previše niske ili visoke temperature mogu uzrokovati da vaš uređaj promijeni ponašanje kako bi regulisao svoju temperaturu.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )