FOTO: InfoBijeljina.com

Roditelji učenica ženske ekipa Osnovne škole Sveti Sava u malom fudbalu, koje su prisustvovale ovogodišnjem prijemu za učenike pobjednike republičkih takmičenja u Vladi Republike Srpske optužuju direktora škole da im je zabranio odlazak, a potom zaprijetio neopravdanim časovima i smanjenjem vladanja. Direktor odbacuje te tvrdnje navodeći da je put u Banjaluku na svoju ruku organizovao nastavnik fizičkog vaspitanja u toj školi.


Ženska ekipa Osnovne škole Sveti Sava u malom fudbalu ove godine je osvojila prvo mjesto na republičkom takmičenju na Malim olimpijskim igrama i dobila poziv na tradicionalni prijem koji Vlada Republike Srpske organizuje za najbolje i najtalentovanije učenike.

Roditelji učenika tvrde za InfoBijeljina da su od direktora prvo dobili dopis da škola nema sredstava za put do Banjaluke, a kada su sa nastavnikom fizičkog odlučili da sami snose troškove stigao im je novi dopis.

"U tom dopisu direktor nas obavještava da zabranjuje odlazak u Banjaluku i da svima koji odu izostanak iz škole za taj dan neće biti opravdan", kaže za InfoBijeljina Rajko Jovanić roditelj jedne od učenica.  

Ogorčeni ovakvim postupkom ne shvatajući kakvu poruku na ovaj način šalje direktor roditelji ocjenjuju da upravo zbog ovakvih primjera mladi odlaze sa ovih prostora.

"Šta znači kada direktor ne dozvoljava učenicima da odu na prijem koji organizuje Vlada Republike Srpske a kojem osim premijera prisustvuje i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović", pitaju se roditelji.

Direktor škole Đorđe Mirković za InfoBijeljina kaže da je istina potpuno drugačija navodeći da je tačno da je uputio dopis nastavniku fizičkog vaspitanja u kome ga je obavijestio da škola nema sredstva da obezbijedi autobus za Banjaluku, a da je nastavnik onda na svoju ruku i u dogovoru sa roditeljima odlučio da povede pet učenica na prijem.

"Ne mogu da pošaljem pet učenika, kako ću ostale, ima ih trideset koji su osvojili prva mjesta na republičkim takmičenjima. On je međutim odlučio da djecu vodi na svoju ruku i istina je da ja to nisam dozvolio. Djeca ne mogu u okviru  radnog dana ići", kaže Mirković.

Na pitanje novinara InfoBijeljina da li je tačno da će djeci biti smanjeno vladanje Mirković odgovara da neće, te da nije rekao da im neće biti opravdani izostanci.

"Ako odjeljenski starješina  smatra da može da opravda izostanak onda će to i učiniti, direktor nema nikakve veze s tim", objašnjava Mirković. 

On dodaje da ova škola redovno obezbjeđuje sredstva za učenička putovanja i da su ona za ovu školsku godinu potrošena na ranije odlaske u Trebinje, Pale i Banjaluku.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )