FOTO: Film Otac

Kada je Entoni Hopkins proglašen dobitnikom Oskara za najbolje glumačko ostarenje u filmu „Otac“, pošto nije bio prisutan, nagradu je trebalo u njegovo ime da primi i održi govor Olivija Kolman koja u filmu glumi njegovu ćerku. Međitim, govora nije bilo, a oskarovska ceremonija je ubrzo završena. Zato, su se mnogi zapitali, gdje je bio ser Entoni.

Oskar za najbolju mušku ulogu ove godine je osvojio Entoni Hopkins za ulogu u filmu Otac u kome tumači Entonija, čovjeka koji se bori sa demencijom i kome u posjetu dolazi ćerka Eni.
 
 
Osvajanjem ovog priznanja Hopkins je pretekao Kristofera Plamera koji je do sada bio najstariji nosilac ovog priznanja, dodijeljenog 2011. godine za ulogu u filmu Početnici.
 
Osamdesettrogodišnjem glumcu ovo je drugi Oskar u karijeri, a ukupno je imao šest nominacija do sada – četiri puta za glavnu i dva puta za sporednu ulogu.
 
Mada je produkcijski tim 93. dodjele Oskara insistirao da svi nominovani prisustvuju ceremoniji i da mogu samo lično da prime priznanje, s obzirom na Hopkinsove godine, ipak je odlučeno da bi za njega to bio preveliki rizik da se uputi na dodjelu.
 
 
Zato je on ceremoniju pratio iz svog doma u Velsu. U video poruci koju je objavio po dobijanju Oskara, pored zahvalnosti i priznanja da ga je odluka Američke akademije iznenadila, odao je poštu nedavno preminulom glumcu, Čedviku Bozmanu, koji je posthumno bio nominovan za Oskara. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )