FOTO: null

Most „Evropa“ na rijeci Savi koji povezuje granične prelaze Srbije i BiH u Rači već duže vrijeme nije osvijetljen. Vozači negoduju, a nadležni ne znaju kada će problem biti riješen.

Most je izgrađen prije šest godina sredstvima Vlade Srbije. Koštao je oko 11 miliona maraka, ali javna rasvjeta nije u funkciji. Zašto je „u mraku“ most na Rači?

Prije skoro dvije i po godine, na dan obilježavanja egzodusa Srba u akciji "Oluja" - most na Rači je posljednji put bio osvijetljen. Od tada, svjetla su skroz ugašena a “Evropa”, kako most nosi naziv postalo je ime koje je daleko od stvarnosti.

Mračna saobraćajnica, ipak, najviše muke zadaje vozačima.

“Mostovi i raskrsnice trebaju biti osvjetljeni, jer tu nema prostora za manevre. Kad je fino vrijeme i nekako, ali kad su magle i kiše tu je opasnost potencijalna”, ističu za BN televiziju neki od putnika koje smo pitali kakva je vožnja u noćnim uslovima po neosvjetljenom mostu. Dodaju:

“Značilo bi mnogo za vozače i za ovaj dio prelaz s jedne strane na drugu da ima rasvjete.”

Za osvjetljenje na mostu nadležna je Srbija. Kako saznaje BN televizija, došlo je do problema između investitora i izvođača radova. Iz Ministarstva saobraćaja Srbije nismo dobili odgovor kada će rasvjeta da proradi, ali rješenje problema se ipak nazire.

“Zadnjih 10 dana pojavile su se ekipe iz Srbije koje dolaze da provjere instalacione kablove i očekujemo da bi moglo doći u narednim danima do uspostavljanja rada rasvjete”, rekao je za BN televiziju inspektor za graničnu kontrolu Јedinice GP Bijeljina Predrag Santrač.

Nezvanično, dvije privatne firme iz Srbije zainteresovane su da riješe problem. Do tada, iz Elektro Bijeljine, koja strujom snabdijeva granični prelaz, ističu da bi za osvjetljenje mosta trebali dobiti zahtjev od nadležnih institucija Srbije.

“Kada bi se obratili nama da ih snabdijevamo iz mreže Elektro-Bijeljine razmotrili bismo taj zahtjev”, kaže Dragan Perić iz “Elektro-Bijeljine”.

Osvjetljenje mosta koristilo bi vozačima, a posebno graničarima jer se u posljednje vrijeme suočavaju i sa problemom ilegalnih migranata.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )