FOTO: kurir.rs

GM dijeta (Dženeral motors) prema legendi je osmišljena da bi se zaposleni Dženeral Motorsa riješili viška kilograma, ali ta priča nije tačna i tačno porijeklo ove dijete se ne zna.

GM dijeta je sedmodnevni plan ishrane sa restrikcijom određenih namirnica, a sve u cilju što bržeg i efikasnijeg mršavljenja.
 
GM dijeta je izuzetno popularna, jedna od najpopularnijih dijeta, jer se za sedam dana gubi 7,7 kilograma. Međutim, nutricionisti upozoravaju da brzi gubitak kilograma ne može dugo da se zadrži, te da se kilogrami vraćaju.
 
Ali ako želite da se upustite u plan ishrane koji donosi GM Dijeta, evo šta da jedete, a šta da obavezno izbjegavate:
 
Voda se pije u velikim količinama. Obavezno je 12 čaša vode, jer ne smijete biti dehidrirani.
Mlijeko nije dozvoljeno.
Prerađena hrana i brza hrana nisu dozvoljene.
Pasulj nije dozvoljen.
Gazirani napici i alkohol su zabranjeni.
Može da se pije kafa (domaća) i zeleni čaj.
Sokove nemojte da konzumirate. 
DAN 1 - VOĆE
 
Prvog dana dijete, jedite samo voće. Sve osim banana.  Najbolje je da jedete lubenicu, dinju, jabuke i krastavce možete. Citruse možete da jedete, ali oni mogu i da vam "ostružu" stomak pa ćete osećati glad. Nema ograničenja u konzumiranju voća.
 
DAN 2  - POVRĆE
 
Drugog dana dijete jede se samo povrće: kuvano i sirovo. Nema ograničenja u konzumiranju povrća, ali treba da se jede kupus salata, zelena salata, rendana sirova šargarepa i cvekla - sve ono što čisti organizam. I molimo vas - bez preliva za salate. Da biste začinili salatu možete da koristite sirće, so i maslinovo ulje.
 
DAN 3 - VOĆE I POVRĆE
 
Trećeg dana kombinujete voće i povrće. Najbolje je da jedete sirovo povrće i svježe voće. Opet pažljivo birajte šta ćete jesti, a za količinu ne brinite - dozvoljeno je da se najedete ovih namirnica.
 
DAN 4 - BANANA, MLIJEKO I GM SUPA
 
Četvrtog dana dijete dozvoljeno je da se jedu ove tri vrste namirnica: banane, mlijeko i čudesna supa ili  GM supa.
 
Preporuka je da se pije 3 čaše mlijeka, da jedete do 5 banana i da se pojede do 2 činijice supe.
 
GM SUPA - RECEPT:
 
Potrebno je: 1 glavica crnog luka, 2 zelene paprike, 1 paradajz, 1 stabljika celera, pola glavice kupusa, 1 šargarepa, 2 čili papričice, kašika ulja, so i biber, 1 kocka za supu.
 
Sve prodinstati, naliti vodom i kuvati.
 
DAN 5 - MESO I PARADAJZ
 
Petog dana GM dijete jede se posno meso: crveno meso, bijelo pileće meso i riba. Dozvoljeno je jesti oko pola kilograma mesa dnevno, ali i paradajz. Ograničite se na 6 komada paradajza dnevno.
 
DAN 6 - INTEGRALNI PIRINAČ, MESO I KUVANO POVRĆE
 
Šestog dana dijete napravite sebi rižoto sa integralnim pirinčem, piletinom i kuvanim povrćem. Uživajte u obroku.
 
DAN 7 - INTEGRALNI PIRINAČ, POVRĆE I SOKOVI
 
Sedmi dan dijete skuvajte sebi pirinač, dodajte mu kuvano povrće i neka vam to bude glavni obrok. Kad ogladnite, pijte prirodno cijeđene sokove.
 
Po završetku ove dijete, očekivani rezultati su gubitak do 7 kilograma. Nakon ove dijete, ne smijete da se vratite dotadašnjem režimu ishrane, nego morate da pazite šta jedete. Ovo je samo početak.
 
GM dijeta ne smije da se praktikuje duže od 7 dana. Prije početka dijete, obavezno se posavetujte sa doktorom.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )