FOTO: zadovoljna.hr

U frižideru bi nam uvijek dobro došlo još dodatnog prostora, bez obzira na njegovu veličinu, a naročito nakon veće nabavke namirnica kada se brzo dupkom napuni. Treba li vam dodatnog prostora u frižideru, evo genijalne ideje koja će vam to omogućiti.

Sve što će vam za to trebati jeste – daska za rezanje. Naime, daska vam može poslužiti kao dodatna polica, a na taj način hladnjak će biti i pregledniji te vam ništa od hrane neće propasti.
 
Dasku za rezanje možete jednostavno položiti na više prehrambene proizvode, poput zaliha mlijeka te na nju staviti manje i niže proizvode. Nutricionistica i novinarka Heather McClees koja je osmislila ovaj trik, ima i pravilo da na tu “lažnu” policu stavlja samo proizvode koji se trebaju potrošiti što prije, jogurte kojima ističe rok trajanja, svježe narezano voće ili povrće u plastičnim posudicama ili ostatke hrane koji mogu stajati još najviše jedan dan.
 
Ako i ne kupujete odjednom veće zalihe mlijeka na koje možete staviti dasku, i dalje se možete poslužiti ovom idejom. Jednostavno stavite dasku preko proizvoda koji su sličnog oblika, odnosno visine, na primjer preko nekoliko jogurta, posuda s ostacima hrane, a možete je staviti i preko tepsije sa današnjim ručkom, piše Zadovoljna.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )