FOTO: null

U Bijeljini je ove godine zaposleno 18 lica starijih od 45 godina, rekla je Srni rukovodilac bijeljinske filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Slavica Lukić.

Lukićeva kaže da se ove godine u bijeljinskoj regiji osam poslodavaca prijavilo za zapošljavanje djece poginulih boraca u statusu pripravnika, u okviru javnog poziva za podršku zapošljavanju u Srpskoj. 

Ona je dodala da se mali broj poslodavaca odlučio na taj korak zbog klauzule da dijete poginulog borca, nakon odrađivanja pripravničkog staža, mora biti primljeno na neodređeno vrijeme. 

Lukićeva je napomenula da je ovaj javni poziv, zbog nedovoljnog broja zahtjeva, ponovo raspisan 19. oktobra, sa nešto drugačijim uslovima. 

"Zapošljavanje demobilisanih boraca, djece i članova porodica poginulih boraca obavljano je u nekoliko komponenata, a rezultati ovogodišnjeg javnog poziva pokazali su trend smanjenja broja javnih preduzeća koja se prijavljuju po komponentama, bilo da je riječ o prijemu pripravnika ili nekom drugom vidu podrške zapošljavanju", rekla je Lukićeva. 

Ona je navela da su odobrena tri zahtjeva za samozapošljavanje, te da je od 96 

podnesenih zahtjeva za zapošljavanje u privredi, odobreno 27. 

"Zahvaljujući ovom javnom pozivu, prvo radno iskustvo steći će i 46 lica u statusu pripravnika, koliko je odobrio Zavod za zapošljavanje", rekla je Lukićeva. 

Javni poziv za podršku zapošljavanju u Republici Srpskoj Zavoda za zapošljavanje sproveden je od 4. maja do 3. juna.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )