FOTO: null

Etno izložba u organizaciji Kola srpskih sestara iz Ugljevika sadržajno će obogatiti predstojeće svečarske dane tokom kojih se Ugljevičani pripremaju za obilježavanje centralne proslave dana Svetog Save.

Pored svečanosti koje se tradicionalno organizuju u svim vaspitno – obrazovnim ustanovama na području ugljevičke opštine, Svetosavska omladina Ugljevika ove godine organizuje Svetosavsku akademiju. 

Akademija će biti održana u Centru za kulturu u Ugljeviku  24. januara u 18 sati, nakon čega slijedi otvaranje Etno izložbe.

Izložba će sadržati eksponate od koji su neki stari preko 50 godina, kao i nekoliko novih stvari u sklopu obnavljanja starih zanata.

“Kreativnost žena nema granica, oduvijek su žene imale smisla za ljepotu i želju da svojim rukotvorinama uljepšaju i svoj prostor i sebe, ovo je prilika da to svoje umijeće pokažu”, kaže jedna od organizatorki dr Snežana Dragić.

Doktorka Snežana Dragić takođe je dala doprinos u postavljanju izložbenih eksponata i predstavila svoj ručni rad – pleteni bebi komplet koji će po završetku izložbe, kako kaže, pokloniti nekoj od socijalno ugroženih porodica.

Izložba ima i humanitarni karakter što je svakako u duhu svetosavske tradicije kojim se proslavlja lik i djelo Svetog Save.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )