FOTO: null

Juče je u Ugljeviku održana prva u nizu kreativnih radionica za mlade, organizovana od strane neformalnog udruženja “REDI” (Research Education Development Investments) Ugljevik, uz finansijsku pomoć Omladinske fondacije “SHL” (Schüler Helfen Leben) Sar

Radionica je održana u prostorijama JU Centra za kulturu “Filip Višnjić” u Ugljeviku,prisutne učesnike pozdravila je Svetlana Pajić, koordinator projekta “Uključi se i ti!”, te se tom prilikom zahvalila donatoru na ustupljenim sredstvima, Srednjoškolskom centru “Mihailo Petrović Alas” i Osnovnoj školi “Aleksa Šantić” koji su određeni broj đaka oslobodili nastave kako bi učestvovali u radnim volonterskim aktivnostima, kao i JU Centru za kulturu “Filip Višnjić” za ustupljen prostor. Određena grupa volontera je, uz mentorstvo mladog slobodnog umjetnika Zlatka Nikolića, bila usmjerena na likovno stvaranje. Na taj način, oni su imali priliku da nauče kako da nacrtaju živopisan portret uz što manje vremena. Veća grupa učesnika se bavila dekupaž stvaranjem, uz mentorstvo Gordane Rikić.

Prof. srpskog jezika Ognjen Todorović održao je predavanje na temu “Mogućnosti korištenja jezičkog potencijala u književnosti”, te na taj način dao svoj doprinos da mladi usvoje nova znanja na polju maternjeg jezika i književnog stvaranja. Inspirisan predavanjem, učenik Drago Jovičić je tokom radionice napisao pjesmu, te uz pomoć pomagača projekta, svoje književno djelo ispisao na kutiji izrađenoj dekupaž tehnikom.Nakon kraćeg predavanja i predaha mladih volontera, nastavilo se sa radom sve do 15 časova čime je i uspješno završen prvi dan kreativne radionice.

Pripremila: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )