FOTO: Nezavisne

Predstavnici Narodne partije Srpske (NPS) stigli su u zgradu Vlade Republike Srpske na sastanak sa mandatarom za sastav nove Vlade Radovanom Viškovićem, čime je on započeo konsultacije sa partijama o novom sazivu izvršne vlasti u Republici Srpskoj.

Delegaciju stranke predvodi predsjednik NPS Darko Banjac.
 
Nakon sastanka sa predstavnicima NPS, Višković bi trebao da se sastane sa rukovodstvom DNS-a, SPS-a i Pokreta za državu.

Višković je ranije istakao da je rano govoriti o personalnim rješenjima kada je riječ o ministrima u novoj Vladi.
 
"Danas ulazim u drugi krug konsultacija sa političkim partijama", rekao je Višković.
 
Višković je napomenuo da postoje zakonom predviđene procedure, da mora uvažiti sve političke partije i socijalne partnere i razgovarati sa Privrednom komorom, Unijom udruženja poslodavaca, sindikatima i nevladinim sektorom.
 
"To su sve naši partneri i želim sve da ih uvažim i tek kada obavim razgovor sa svima, pojaviću se u medijima i na neki način govoriti možda malo bliže", naveo je sinoć Višković.
 
On je rekao da je veći dio ekspozea završen i da se još radi na finesama tog dokumenta jer treba da se razgovara sa socijalnim partnerima i nevladinim sektorom.
 
Višković je naglasio da će novu Vladu podržati komotna skupštinska većina i izrazio očekivanje da će nova Vlada raditi efikasnije u odnosu na neki prethodni period.
 
"Prioritet u radu nove Vlade Republike Srpske biće socijalno pravednije društvo i demografski održivo društvo u Srpskoj", istakao je Višković.
 
On je naveo da će poslije izbora nove Vlade Srpske, biti formirane tri radne grupe.
 
Prema njegovim riječima, prva će imati zadatak da u prvom kvartalu iduće godine sačini socijalnu kartu Republike Srpske, druga će se baviti demografskom politikom, a treća strategijom razvoja Srpske do 2030. godine, prenosi "Srna".
 
On je rekao da Republika Srpska ima ugovorenih nekoliko milijardi investicionih projekata u oblasti putne infrastukture i energetike, te izgradnje turističkih, zdravstvenih i drugih kapaciteta, te dodao da će svi oni ostati prioritet i vodilja u radu nove Vlade Republike Srpske.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )