FOTO: srpskainfo.com

Carinici Srbije su na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom, zaplijenili više od 900 kilograma garderobe namijenjene pijaci “Arizona” u BiH, zbog sumnje da je falsifikat svjetskih brnedova, saopšteno je danas iz Uprave carina Srbija.

Garderoba je otkrivena juče u kamionu skopskih registracija kojim je državljanin Makedonije (56) prevozio više od 22,5 tona robe od Istanbula ka pijaci “Arizona” u blizini Brčkog u BiH.

Prilikom pregleda tovara, carinici su pronašli 903 kilograma, odnosno skoro 2.000 odjevnih artikala za koje se sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine.
Najviše je bilo muške odjeće – oko 650 komada košulja, zatim majice, puloveri, farmerke i trenerke na kojima su stajale oznake poznatih brendova poput “Tomi Hilfiger”, “Guči”, “Adidas”, “Filip Plejn”, “Polo”.

U spornom tovaru, za koji se sumnja da nije originalan, našlo se i 500 metara posteljnog platna sa poznatim likovima iz crtanih filmova, navodi se u saopštenju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )