FOTO: null

Situacija u područjima pogođenim padavinama se smiruje, a život u lokalnim zajednicama koje su u posljednjih nekoliko dana bile zatrpane snijegom se vraća u normalu.

Tijelo nastradalog Vladimira Cerovine je evakuisano s mjesta nesreće u opštini Kalinovik.

Ipak, pojavljuju se novi problemi, kao na primjer u Janji, kod Bijeljine, gdje je nekoliko desetina kuća danas poplavljeno zbog visokog nivoa podzemnih voda.

Milovan Bjelica, načelnik opštine Sokolac, stavio je danas van snage odluku o proglašenju elementarne nepogode, koja je donesena zbog obilnih snježnih padavina na području ove lokalne zajednice. Od jutros svi lokalni putni pravci na području ove opštine su prohodni, snabdijevanje vodom je uredno, a sanirano je oko 90 odsto kvarova na elektromreži.

Situacija je mnogo bolja i u Han Pijesku, gdje problemi postoje na lokalnim putevima, ali su urbani dijelovi dobili struju. Zbog klizišta na području Modriče ugrožena su 53 domaćinstva, a zbog potencijalno opasnih oštećenja boravak je zabranjen u 18 stambenih objekata.

Na području Trebinja struju još nisu dobila sva mjesta, a najteža situacija je u Nevesinju na dijelu prema Mostaru, gdje je palo oko 40 električnih stubova. Regionalni putevi Nevesinje - Kalinovik preko Morina i Nevesinje - Luke još su neprohodni, a lokalni putevi se čiste prema prioritetima.

Na području Srebrenice padavine su prestale, ali se još otklanjaju njihove posljedice i čiste lokalni putevi do nekih sela, od kojih je nekoliko bez struje. Inače, prema posljednjim informacijama, vodostaji rijeka su u blagom porastu ali poseban problem bi mogao da nastane ukoliko dođe do naglog topljenja snijega.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )