FOTO: null

Dejtonski sporazum predstavlja veliku tekovinu ukupne srpske politike, rekao je u emisiji "Puls" BN TV glavni urednik nedjeljnika ,,Pečat,, Milorad Vučelić.

On smatra da je rukovodstvo Republike Srpske u tim ratnim godinama odigralo ključnu ulogu u stvaranju i očuvanje Republike Srpske.

Ni da je tadašnji predsjednik Srbije Slobodan Milošević pristao da uđemo u NATO ne bi se izbjegao rata, tvrdi Vučelić i smatra da je međunarodna zajednica tada imala namjeru da se Jugoslavija raspadne na osam država.

"Veliko iznenađenje za sve njih bila je Republika Srpska. Izmakla im se Republika Srpska, to Zapad nije želio. Zbog toga što je srpski narod pokazao svoju odlučnost da se bori, a drugo što je Srbija stala iza toga i pomogla, a i Republika Srpska imala je rukovodstvo na najvišem mogućem nivou istorijske odgovornosti", rekao je Vučelić.

Vučelić koji je krajem 1995. godine bio zagovornik teze da je Dejtonski sporazum čin izdaje, sada smatra da je Dejton ipak bio dobro rješenje za srpski narod.

"Trebalo mi je vremena da shvatim da je to bilo jedno pravedno okončanje, ali bio sam strašno sumnjičav. Danas znam da je Dejtosnki sporazum velika tekovina ukupne srpske politike", rekao je Vučelić.

Govoreći o političkoj sceni u Srbiji, Vučelić smatra da Srbija nema opoziciji odnosno čvrstu alternativu sadašnjoj vlasti.

"Svelo se na ogovaranje, namigivanje vlasti, pravljenja neke lažne ljevice , parodijski od oligarhijskih stranaka... i to je jednostavno jedna klin čorba ili bućkuriš", smatra Vučelić.

Vučelić kaže da Srbija sada luta na raskrnici između Evropske unije i Rusije, optužujući tzv. žuti kartel koji je prisutanu Srbiji i koji na sve načine radi na rasrbljavanju naroda.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )