FOTO: opcija.net

U proceduri biranja kandidata za nosioce lista dvije najveće stranke u RS u Izbornoj jedinici 2 za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, kako saznaje naš portal, najveće šanse imaju Obren Petrović, aktuelni gradonačelnik Doboja i visoki funkcioner SDS-a, i dr Vojin Mitrović, narodni poslanik i član Predsjedništva Glavnog odbora SNSD-a.

Podsjećanja radi, 2014. godine Petrović je odbio da bude nosilac ove liste za PD PS BiH u korist Mladena Bosića, tadašnjeg predsjednika SDS-a. Ovaj put Petrović je odbio da se povuče ispred Nenada Lalića, visokog funkcionera SDS u Bijeljini.

S druge strane, Vojina Mitrovića, aktuelnog narodnog poslanika, koji je 2014. odigrao ključnu utakmicu za SNSD, pored njegove Bijeljine predlaže izrazita većina odbora iz Izborne jedinice 2 za PD PS BiH.

Na iznenađenje mnogih, čak je i Gradski odbor Doboj na večerašnjoj sjednici predložio i podržao Vojina Mitrovića za nosioca liste za IJ 2.

Za prvog čovjeka Gradskog odbora SNSD-a u Doboj Uroša Gostića to je sasvim opravdano.

“Doboj ne može imati oba nosioca liste. Mi od vrha stranke tražimo da nosioca za NSRS da Doboju i da to bude dr Aleksandar Subotić, dok za Parlament BiH punu podršku dajemo istaknutom privredniku, doktoru nauka i prije svega čestitom čovjeku Vojinu Mitroviću. Samo ukrštanjem Bijeljine i Doboja, SNSD za Parlamentarnu skupštinu može ostvariti istorijski rezultat, ma ko bio s protivničke strane”, istakao je Gostić.

Poznavaoci regionalnih političkih prilika očekuju da će međunarodni faktor u ovom interesantnom predstojećem duelu dati nedvosmislenu podršku Obrenu Petroviću, posebno ako se ima u vidu nedavna odluka Skupštine grada da se najveće priznanje Doboja dodijeli Morin Kormak, aktuelnoj ambasadorki SAD u BiH.

Takođe, iz Gradskog odbora SNSD-a u Doboju republičkom vrhu stranke upućen je prijedlog liste iz ove izborne jedinice za Narodnu skupštinu RS. Za nosioca je, kako je već pomenuto, predložen Aleksandar Subotić, dok su ostali kandidati na ovoj listi sa 10 imena: Jasna Lukić, Ratko Simić, Dijana Kalenić, Zoran Blagojević, Slavica Gostimirović, Vlado Blagojević, Zlatko Kuzmić, Ozrenka Lazić i Slađana Suvajac.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )