FOTO: null

Crvena zvezda poražena je u Pioniru od Žalgirisa u desetom kolu Evrolige – 88:79 (44:42).

Srpski i regionalni šampion preterpio je šesti poraz u najelitinijem takmičenju, dok je litvanski predstavnik stigao do četvrtog trijumfa, prvog na gostujućim parketima.

Crveno-bijeli su loše ušli u meč, gosti su već poslije nekoliko minuta igre imali gotovo dvocifrenu prednost, ali su Marko Simonović i Milko Bjelica uspjeli da naprave preokret sjajnom serijom (10:0), pa je domaćin na odmor otišao s prednošću.

Međutim, iako je Zvezda i u trećoj deonici uspjela da se izbori sa nezgodnim gostima i čudnim kriterijumom suđenja, i da u posljednjih deset minuta uđe u egalu (66:66), kao nepremostiv problem javio se četvrti faul Marka Simonovića.

Najbolji igrač ekipe sa Malog Kalemegdana je burnom reakcijom zaradio i tehničku, pa nije mogao na parket u posljednjih petnaesetak minuta utakmice, što njegovi saigrači nisu uspjeli nikako da nadomjeste.

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa pametno je sačekala trenutak za nalet, pojačala je pritisak u odbrani, i serijom lakih poena i slobodnih bacanja stvorila osjetnu prednost, koju nije ispuštala do samog kraja.

Goste je predvodio nezadrživi centar Antanas Kavaliauskas ubacivši 20 poena (7/8 za dva), uz četiri skoka, a najbolje ga je pratio Arturas Milaknis sa jednim manje (1/2 za dva, 5/6 za tri) i po tri uhvaćene lopte i asistencije. Dvocifren je bio još Edgaras Ulanovas sa 14 poena, dok je Brok Motum zabilježio devet.

S druge strane, domaćin je imao samo četiri raspoložena igrača, pošto su Milko Bjelica, Marko Simonović, Nemanja Dangubić i Nejt Volters ubacili 66 od ukupno 79 poena svoje ekipe.

Najefikasniji je bio Bjelica sa 19 (4/11 za dva, 1/2 za tri) i pet skokova, Dangubić (4/6 za dva, 2/3 za tri, 5as, 4sk) i Simonović (3/3 za dva, 2/3 za tri) ubacili su po 16, a Nejt Volters 15 (4/6 za dva, 2/3 za tri, uz pet asistencija i četiri uhvaćene lopte.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )