FOTO: null

Univerzitet u Banjaluci odbacio je prijedlog Ministarstva prosvjete i kulture RS za formiranje nove radne grupe, koja bi trebalo da razmotri radni dokument Nacrta zakona o visokom obrazovanju.

- Svi članovi proširenog kolegijuma Univerziteta u Banjaluci potvrdili su raniji stav kojim se predlaže Vladi RS da Nacrt zakona o visokom obrazovanju povuče iz procedure i da se krene ispočetka. Predloženi zakon ne rješava suštinska pitanja koja se odnose na dalji razvoj i unapređenje visokog obrazovanja u RS - saopštili su u petak iz Univerziteta.

Oni su se osvrnuli i na zahtjev Saveza studenata Pravnog fakulteta za smjenu Mataruge, jer nije dao saglasnost na prijedlog odluke Nastavno-naučnog vijeća da za dekana bude izabran profesor Vitomir Popović.

- Prema Statutu Univerziteta u Banjaluci dekan se imenuje na period od četiri godine, sa mogućnošću jednog reizbora. Nesporno je, stoga, da nijedan dekan ne može biti izabran na tu funkciju više od dva puta - ističe se u saopštenju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )