FOTO: null

Centralna izborna komisija (CIK) BiH u ponoć između četvrtka i petka zaključila je birački spisak, a ukupan broj registrovanih birača koji će glasati na predstojećim lokalnim izborima, po izbornim jedinicama, objaviće do 25. avgusta.

Na dan raspisivanja izbora, 4. maja bilo je registrovano ukupno 3. 345.486 birača.

Portparol CIK-a Maksida Pirić kaže da je u ovom trenutku aktuelno i štampanje glasačkih listića.

- Probno je štampanje već urađeno, a da slijedi i štampanje svih glasačkih listića. Na terenu opštinske odnosno gradske izborne komisije vrše imenovanje članova biračkih odbora i taj posao moraju završiti do 2. septembra - istakla je Pirićeva.

Nakon okončanja procesa ovjere prijava političkih stranaka, nezavisnih kandidata, kandidata predstavnika nacionalnih manjina, koalicija i listi nezavisnih kandidata na glasačkim listićima na izborima 2. oktobra naći će se 451 politički subjekt.

Ovjerene kandidatske liste i kandidati za lokalne izbore biće objavljene u ponedjeljak u "Glasu Srpske".

Po jedno biračko mjesto biće otvoreno i u Ambasadi BiH u Beču, Počasnom konzulatu BiH u Gracu, Generalnom konzulatu BiH u Minhenu, Generalnom konzulatu Bu Štutgartu i Ambasadi BiH u Beogradu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )