FOTO: null

Udruženje žena sa invaliditetom "Impuls" u Bijeljini organizator je projekta "Tkanica", u kojem će se u narednih šest mjeseci dva puta sedmično kroz zajednički rad družiti žene sa invaliditetom i bijeljinski studenti.

Predsjednik ovog udruženja Tanja Milinković kaže da je 9.000 KM za ovaj projekat obezbijeđeno iz sredstava EU, a radionice će biti održavane u prostorijama "Impulsa" koje su opremljene razbojima i omogućavaju izradu tradicionalnih rukotvorina. 

Prema njenim riječima, kroz druženje 40 studenata i 15 žena sa invaliditetom koje će ih podučavati u izradi ručnih radova, očekuje se promocija i veća vidljivost u društvu žena sa invaliditetom. 

"Postizanjem ovog cilja žene sa invaliditetom u Bijeljini moći će da ostvare i dodatni prihod u porodici, a studenti će saznati više o životu i radu žena sa invaliditetom, steći će nova saznanja i vještine izrade tradicionalnih rukotvorina", ističe Milinkovićeva. 

Ona kaže da će na radionicama izrađivati rukotvorine koje su spoj modernog i tradicionalnog, a publici će biti prikazane na završnoj izložbi u aprilu i na proljećnom Sajmu turizma u Bijeljini. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )