FOTO: null

Mještani semberskog sela Dvorovi od večeras konačno mogu da odahnu, jer je dugoočekivana rasvjeta na magistralnom putu Bijeljina-Rača ponovo upaljena.

U proteklom periodu izrazili su veliko nezadovoljstvo što pomenuti magistralni put, iako jedan od najprometnijih, nije osvijetljen noću, te je, kako tvrde, bezbjednost pješaka bila znatno smanjena.

Ogorčenost mještana je kulminirala 26. januara kada je na neosvijetljenom pješačkom prelazu ispred škole poginula tridesetjednogodišnja žena.

Protekle sedmice je iz policije stiglo upozorenje da hitno treba poboljšati osvijetljenost ulica. 

Loša osvijetljenost gradskih ulica u Bijeljini zbog restrikcije i drugih razloga u velikoj mjeri utiče na bezbjednost učesnika u saobraćaju, naročito pješaka.

Prema policijskoj statistici, u Bijeljini su se prošle godine dogodile 464 saobraćajne nezgode, od čega čak 250 u ulicama u naseljima, na magistralnim putevima zabilježeno je 137 udesa, na lokalnim 52 i na nekategorisanim putevima 22 saobraćajne nezgode. 

Podsjetimo, i portal InfoBijeljina je nedavno pisao o nezadovoljstvu mještana Dvorova i njihovim vapajima da nadležni konačno osposobe uličnu rasvjetu, što se sada i dogodilo.

Povezane vijesti:

Dvorovi bez javne rasvjete, mještani nezadovoljni 

Policija upozorava: Hitno poboljšati osvijetljenost ulica

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )