FOTO: null

U organizaciji Koalicije udruženja sa invalidetom “Kolosi” u Bijeljini danas je održan okrugli sto čiji je cilj podrška u zagovaranju izmjene pravilnika o ortopedskim pomagalima.

Predsjedavajući koalicije Boris Cvjetković rekao je da su nedostaci sadašnjeg pravilnika komplikovane procedure za dobijanje ortopedskih pomagala, dužina rokova trajanja pomagala i njihov kvalitet, a posebno se traži ukidanje participacije na ortopedska pomagala za sva lica sa invaliditetom. 

"Želimo da lista pomagala odražava individualne potrebe osoba sa invaliditetom i da pomagala budu dodjeljivana shodno potrebama i karakteristikama osoba sa invaliditetom", istakao je on. 

Prema njegovim riječima, ostale nevladine organizacije i predstavnici Gradske uprave koji su učestvovali u radu okruglog stola podržali su kampanju "Kolosa" za ravnopravnost i jednake mogućnosti u društvu čiji je moto "Ponosni na sebe". 

On je najavio da će kampanja biti nastavljena uključivanjem u zagovaranje i zdravstvenih radnika i političara da podrže borbu za pravedno društvo u kojem osobe sa invaliditetom imaju jednake mogućnosti za ravnopravno učešće. 

Okrugli sto održan je u hotelu "Drina" u Bijeljini.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )