FOTO: null

Bijeljinsko preduzeće “Patriot”, nakon što je u prošloj godini za svoje potrebe nabavilo kamion, u ovoj godini planira da nabavi cisternu za pranje ulica i još neke neophodne mašine, ali je prioritet da bude zadržan postojeći broj radnika.

Direktor "Patriota" Dušan Marković rekao je Srni da preduzeće trenutno ima 34 radnika iz reda ratnih vojnih invalida, kao i invalida druge kategorije, od kojih je njih 24 stalno zaposleno. 

On ističe da je protekla godina u finansijskom smislu bila teška za radnike ovog preduzeća, kada su jedno vrijeme bili i bez plate, ali su, ipak, uspjeli da je završe pozitivno. 

"Problem naplate, naših potraživanja, kulminirao je polovinom 2015. godine, ali smo to uspjeli da premostimo i zatvorimo finansijsku konstrukciju. Uspjeli smo da u prošloj godini poslujemo pozitivno, da izmirimo sve svoje obaveze, a poznato je da smo imali određenih problema kada smo kasnili sa platama oko 30 dana", kaže Marković. 

On podsjeća da su plate u ovoj firmi, osim navedenog problema, uglavnom bile redovne i da preduzeće nastoji da ih isplaćuje svakog prvog u mjesecu ili čak i dan-dva ranije. 

Marković kaže da je "Patriot", koji zapošljava lica sa invaliditetom, najvjerovatnije, jedino preduzeće u BiH koje nije dobilo nikada nikakvu donaciju. 

"Nastojimo da pratimo svaku mogućnost da ostvarimo neku vrstu pomoći, a u kontaktu smo i sa fondacijama i udruženjima i svima koji daju sredstva na određenim tenderima", ističe Marković. 

U 2015. godini bijeljinski "Patriot" dobio je dva značajna priznanja za 10 godina uspješne saradnje i to od Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida iz Prijedora, te od Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )