FOTO: null

Predstavnici Boračke organizacije u Bijeljini i udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata istakli su da su zadovoljni saradnjom sa gradskom upravom u 2015. godini.

Predsjednik Boračke organizacije u Bijeljini Miodrag Stevanović rekao je, na tradicionalnom novogodišnjem prijemu u Gradskoj upravi, da su u ovoj godini realizovane sve planske aktivnosti, a znatan dio njih urađen je zahvaljujući pomoći Odjeljenja za boračka pitanja. 

"Urađeno je mnogo, ali je i preostalo mnogo posla na zapošljavanju boračkih kategorija, kao i na stambenom zbrinjavanju još tridesetak porodica u Bijeljini. Očekujemo da će u idućoj godini izdvajanja sredstava za stambeno zbrinjavanje biti proširena i na demobilisane borce, kao i na ratne vojne invalide do četvrte kategorije", rekao je Stevanović novinarima. 

Predsjednik Udruženja nestalih Semberije i Majevice Smilja Mitrović rekla je da je u ovoj godini Udruženje na Majevici pronašlo dvije osobe - jednog vojnika i jednog civila. 

Ona je napomenula da Udruženje ne može biti zadovoljno dinamikom i rezultatima traženja nestalih, ali da će uporno raditi na zacrtanim ciljevima. 

Mitrovićeva je najavila da će u idućoj godini u Bijeljini, uz pomoć lokalne uprave, biti izgrađena spomen-bista za sve majke čiji su sinovi poginuli u ratovima na Balkanu. 

Načelnik gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Slaviša Savić rekao je da je 2015. godinu obilježilo stambeno zbrinjavanje. "Imali smo dosta dobru saradnju u ovoj godini i sve planirane aktivnosti su završene sa planiranim sredstvima od oko 600.000 KM", naveo je Savić. 

On je najavio da će u idućoj godini biti realizovano i nekoliko projekta od opšteg interesa, odnosno da su planirana sredstva za izgradnju spomen-sobe, za dva spomenika i izgradnju i hitnu adaptaciju porodičnih objekata. 

Savić je rekao da su za 2016. godinu planirana sredstva za različitu vrstu pomoći boračkim kategorijama, a na nivou su ovogodišnjih.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )