FOTO: InfoBijeljina

U protekla 24 časa sankcionisano je 53 građana zbog nepoštovanja zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.

Policiji u Gradišci u 22.00 časa prijavljeno je da je lice čiji su inicijali A.D. iz Prnjavora samovoljno napustilo objekat republičkog karantina na graničnom prelazu Gradiška.

Ovom licu je 6. aprila, prilikom ulaska u BiH i Srpsku, republička inspekcija odredila mjeru smještaja u karantin od 14 dana.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izjasnio se da postoje elementi krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, te naredio da se lice pronađe i smjesti pod nadzor u opštinski karantin Prnjavor, a da se po kompletiranju predmeta podnese izvještaj.

Iz MUP-a podsjećaju da se zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske odnosi na lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i na sva lica na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 5.00 časova.

Od ove zabrane izuzeta su lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje.

MUP Srpske poziva građane da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, kojim se propisuju vanredne mjere radi prevencije širenja virusa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )