FOTO: null

U bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini od danas su zabranjene posjete pacijentima zbog povećanog broja oboljelih od akutnih virusnih infekcija i najavljene epidemije gripa, saopšteno je iz Bolnice.

Direktor Bolnice Siniša Maksimović navodi da je ovakva odluka donesena u skladu sa prijedlogom sa sastanka Tima za sprečavanje i suzbijanje intrahospitalnih infekcija koji je održan juče. 

"Informacije o zdravstvenom stanju pacijenata u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica `Sveti Vračevi` Bijeljina zainteresovani mogu dobiti na broj telefona 055/415-555 i brojeve lokala odgovarajućih odjeljenja od načelnika, šefova, glavnog dežurnog bolnice ili dežurnih ljekara službi i odjeljenja", dodaje se u saopštenju. 

Za sprovođenje zabrane posjeta nacijentima u Bolnici odgovorni su zaposleni, dok će nadzor nad primjenom odluke vršiti načelnici odjeljenja i službi. 

"Molimo građane koji su planirali da posjete hospitalizovane pacijente da poštuju odluku o zabrani posjeta pacijentima da bi se smanjila izloženost pacijenata, kao i posjetilaca, riziku od virusnih infekcija i najavljene epidemije gripa", apeluju iz Bolnice. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )