FOTO: espreso.rs

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov rekao je Srni da se odluka Prištine o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska na teritoriju samoproglašenog Kosova i Metohije isključivo odnosi na građane Republike Srpske i BiH koji imaju pasoše Srbije i koji bi željeli da idu na Kosmet.

On je istakao da ova uredba ne ugrožava građane Srbije, jer svaki njen stanovnik ima i ličnu kartu, za razliku od građana Srpske i BiH koji imaju pasoše Srbije, a nemaju ličnu kartu. 

"Najveće posljedice će imati građani Republike Srpske i meni je žao, jer znam da su mnogi izvadili pasoše Srbije da bi mogli legalno ući na Kosmet i posjetiti svoje prijetelje", rekao je Arlov. 

On je istakao da su ovaj odbor i druge organizacije uložili puno truda kako bi veze imeđu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i Republike Srpske bile jake, a ako ova uredba ostane na snazi oni će biti uskraćeni za to. 

"Ova uredba se ne odnosi na građane Srbije, dapače ovo je povoljno za njih", ocijenio je Arlov. 

Direkcije granične policije samoproglašenog Kosova donijela je ranije odluku o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska građana na Kosovo i Metohiju. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )