FOTO: null

U Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini večeras je uvedena zabrana posjeta pacijentima koja će trajati do okončanja epidemije morbila, izjavio je Srni direktor Bolnice Siniša Maksimović.

Maksimović je istakao da se informacije o hospitalizovanim pacijentima mogu dobiti telefonom od dežurnih ljekara i načelnika bolničkih službi. 

On je rekao da je odluku o zabrani posjeta donio na osnovu rješenja glavnog republičkog zdravstvenog inspektora, radi zaštite zdravlja i smanjenja izloženosti pacijenata i posjetilaca za vrijeme epidemije morbila i povećanog broja inficiranih gripom. 

Prema njegovim riječima, u Bolnici "Sveti vračevi" nalazi se 250 pacijenata. 

Epidemija morbila ili malih boginja traje u Bijeljini od oktobra i do sada je registrovano oko hiljadu oboljelih. 

Glavni republički zdravstveni inspektor zabranio je posjete bolesnicima u bolnicama i ostalim stacionarnim zdravstvenim ustanovama, nakon što je u 14 opština Republike Srpske proglašena epidemija morbila. 

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske preporučio je Inspektoratu zabranu posjeta, s obzirom da su od morbila oboljela 1.982 lica, da je prijavljeno 9.008 slučajeva sličnih gripu, te da su registrovana 27.644 slučaja akutnih respiratornih infekcija, kao i da je riječ o lako prenosivim bolestima koje se šire kapljičnim putem. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )