FOTO: null

Za potrebe rekonstrukcije i sanacije savskog nasipa u Bijeljini izvršena je eksproprijacija zemljišta za šta je vlasnicima parcela isplaćeno 150.000 KM iz gradskog budžeta, navodi se u izvještaju nadležnog Odjeljenja za finansije.

U pojasu savskog nasipa eksproprisano je 98 parcela ukupne površine 110.159 metara kvadratnih. Ove lokacije nalaze se u katastarskim opštinama Velino Selo, Donji Brodac, Ostojićevo i Batković. 

Prema podacima gradskog Odjeljenja za finansije, u toku prošle godine okončana je i eksproprijacija nekretnina na lokaciji za izgradnju novog mosta na tromeđi katastarskih opština Vršani, Gornje Crnjelovo i Donji Dragaljevac. 

U završnoj fazi je eksproprijacija nekretnina za izgradnju novog gradskog groblja na lokaciji Hase-Brijesnica i pristupnu saobraćajnicu do novog groblja u Bijeljini. 

U ovom slučaju donesena su rješenja o eksproprijaciji za sve obuhvaćene nekretnine, s tim da je sa dijelom vlasnika postignut sporazum o naknadi, dok je dio vlasnika zatražio sudsko odlučivanje i postupak je u toku. 

Za izgradnju nove autobuske stanice u Bijeljini završen je postupak eksproprijacije za četiri parcele koje su bile u svojini fizičkih lica sa kojima je postignut sporazum o naknadi. 

Postupak za pet parcela koje su upisane na Javno preduzeće "Železnice Srbije" je u fazi donošenja rješenja o eksproprijaciji. 

Gradska vlast podnijela je prijedlog i za eksproprijaciju nekretnina za izgradnju pristupnog puta do postrojenja prečistača otpadnih voda u Velikoj Obarskoj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )